0 tuotetta: 0

Maiseman vartijat

- Eskola & Enqvist

Maiseman vartijat

9789523010659
Julkaisupäivämäärä: 17.01.2017
Ulkoasu: Kristoffer Albrecht
Sivumäärä: 231
Koko: 205 x 230 mm
Sidos: sidottu
Kirjastoluokka:
Kielet: suomi

Suomenlahden ja Saaristomeren saarilla on asuttu tuhansia vuosia, ja ne ovat toimineet myös merenkulkijoiden tukikohtina historian hämäristä saakka. Viime vuosisatoina lukuisilla saarilla on ollut merkitystä sodankäynnin ja sittemmin itsenäisen Suomen maanpuolustuksen toiminnoissa. Puolustusvoimien hallussa olleet rannikkotykistön linnakesaaret olivat tehtävänsä mukaisesti suurelta yleisöltä suljettuja ja siksi tuntemattomiksi jääneitä, salaperäisiäkin paikkoja.
Valokuvataiteilija, taiteen tohtori Taneli Eskola ja yleisesikuntakomentaja (evp), sotatieteiden tohtori Ove Enqvist avaavat nämä saaret suurelle yleisölle. Valokuvissa avautuu linnakesaarten karhea kauneus ja luonnon ainutlaatuisuus. Monessa kuvassa näkyy muutos. Saaria on avattu ja avataan siviilikäyttöön, ja ne ovat herättäneet suurta mielenkiintoa. Suomenlinna kuuluu Helsingin vakiintuneisiin nähtävyyksiin. Viime kesäksi avattu Vallisaari houkutti tuoreeltaan poluilleen tuhansia ja tuhansia suomalaisia ja ulkomaisia retkeilijöitä.
Ove Enqvistin rannikkotykistön historiaa käsittelevä asiantunteva teksti tukee kuvia.
KMaiseman vartijat – Linnakesaarten tunnelmia ja historiaa on kuvatietokirja, joka sopii kaikille saaristosta, luonnosta, valokuvataiteesta, rannikkotykistön historiasta ja yleisemmin Suomen puolustushistoriasta kiinnostuneille. Teos on viimeistellyn ulkoasunsa ja estetiikkansa puolesta myös arvokas lahjakirja.