0 tuotetta: 0

Ahman kintereillä

- Antti Leinonen

Ahman kintereillä

ISBN 978-952-5870-28-2
Julkaisupäivämäärä: 01.03.2012
Ulkoasu: Riikka Löytökorpi
Sivumäärä: 176
Koko: 270 x 220 mm
Sidos: sidottu
Kirjastoluokka: 75.71
Kielet: suomi

45.00€
Kysy tuotteesta
Ahma on suurin maalla elävä näätäeläin. Se elää valtavalla alueella Pohjois-Amerikan, Euroopan ja Aasian pohjoisosissa, mutta maailman ahmakanta silti lienee vain reilu 20 000 yksilöä. Suomessa ahma rauhoitettiin 1982, ja kannan arvioidaan olevan noin 150 yksilöä. Harvinaisuutensa lisäksi ahma on äärimmäisen arka ja varovainen eläin ja hyvin valikoiva asuinpaikkojensa suhteen.

Luontovalokuvaaja Antti Leinonen on ollut ahman kintereillä neljännesvuosisadan ajan.
Teoksessa tiivistyy uskomattoman pitkäjänteinen työ, jossa Vuoden luontokuva -palkintokin on vain pieni välietappi.

Saamme nähdä ahman eri vuodenaikoina ja eri toimissaan, yksin ja poikueineen hienoissa kainuulaisissa erämaamaisemissa ja kauniissa valokuvallisissa valaistuksissa. Kojupäiväkirjamerkinnät vievät lukijan mukaan oppimaan ahman elämää ja jakamaan kuvaajan hämmästymisen, turhautumisen ja onnistumisen hetket.

"Ahman kintereillä kuuluu viime vuosien merkittävimpiin alkuperäistä luontoamme kuvaaviin teoksiin, ja voin ennakoida sille paljon kiitosta ja menestystä palkintojen jaossa. Riikka Löytökorpi on suunnitellut teoksen kauniin ja tasapainoisen ulkoasun, jossa upeat valokuvat pääsevät hienosti esille." Mattias Tolvanen, Tieteessä tapahtuu 4/2012.

LOPPUUNMYYTY