0 tuotetta: 0

Nykykansantaide

- Minna Haveri

Nykykansantaide

ISBN 978-952-5870-14-5
Julkaisupäivämäärä: 28.04.2010
Ulkoasu: Marko Mäkinen
Sivumäärä: 272
Koko: 255 x235
Sidos: Sidottu
Kirjastoluokka: YKL 70
Kielet: suomi

40.00€
Kysy tuotteesta
VÄITÖSKIRJAPALKINTO MINNA HAVERILLE
(Tiedote 10.2.2011)

Minna Haverin Nykykansantaide on palkittu Aalto-yliopiston väitöskirjapalkinnolla. Palkinnon perusteluissa kiitetään Nykykansantaide-väitöskirjan olevan kokonaisuudeltaan ehyt niin kerronnan kuin ulkoasun ansiosta. Kirja puolustaa suomalaista kulttuuria kansainvälistymisen keskellä.

ESITTELY

Onko nykykansantaide nykyistä kansantaidetta, kansan nykytaidetta vai jotakin aivan muuta? 2000-luvun alussa ITE-projektin myötä esiin noussut itseoppineiden oman tiensä kulkijoiden ilmaisu on päätynyt niin Kiasmaan kuin Euroopan metropoleihin ja ihastuttanut niin taiteentuntijoita kuin maallikkojakin.

Taidekasvattaja Minna Haverin tutkimus on ensimmäinen kokonaiskuvaus ja analyysi suomalaisesta nykykansantaiteesta ja ITE-ilmiöstä. Tutkimuksen kysymyksiä ja päätelmiä havainnollistavat 25 merkittävän nykykansantaiteilijan esittelyt runsaan kuva-aineiston kera.

Minna Haverin väitöskirja Nykykansantaide tarkastettiin Aalto-yliopiston taideteollisessa korkeakoulussa perjantaina 7. toukokuuta 2010. Vastaväittäjänä toimi professori Yrjö Sepänmaa Itä-Suomen yliopistosta.

Lehdistötiedote.

Tiivistelmä.

Abstract.