0 tuotetta: 0

Puutarhan parhaat perhoskasvit

- Riku Cajander

Puutarhan parhaat perhoskasvit

ISBN 978-952-5652-48-2
Julkaisupäivämäärä: 28.04.2011
Ulkoasu: Tiina Ripatti
Sivumäärä: 176
Koko: 175 x 225 mm
Sidos: Sidottu
Kirjastoluokka: YKL 67.3
Kielet:

39.00€
Kysy tuotteesta
TUOTE ON LOPPUUNMYYTY!

Kukkiva piha tuottaa moninkertaisen ilon – ja uuden harrastuksen – kun istutusten yllä lepattaa perhosten parvi. Kirja esittelee noin 120 kasvia, jotka vetävät hyvin perhosia puoleensa. Mukana on koristekasveja, luonnon omia niittykasveja, perinteisiä maatiaiskasveja ja keittiöpuutarhan parhaita yrttejä. Kauniita, tuoksuvia ja hyödyllisiä kasveja, joista löytyy sopivat lajinsa puutarhaan, kesämökille tai parvekkeelle.

Kirjassa on vinkkejä perhosbaarin rakentamiseen ja kasvimetsästykseen, perhoskasvien menestykselliseen keräämiseen ja omalle pihalle siirtämiseen. Kasvien perhosarvon lisäksi kirja antaa tietoa niiden käyttöhistoriasta sekä merkityksestä muille hyönteisille ja linnuille.

Kirjasta on hyötyä luonnonläheisen pihan suunnitteluun, tinkimättä kauneudesta ja kukkaloistosta. Lajirikkaalla perhospihalla viihtyvät ihmiset, kasvit ja eläimet. Perhospuutarhat auttavat osaltaan vähenevien kasvilajien ja päiväperhosten kantojen säilymistä. Monimuotoinen ympäristö vahvistaa myös luontoamme kestämään paremmin ilmastonmuutoksen mukanaan tuomia vaikutuksia.

Kirjan tekijä Riku Cajander on biologi ja toimittaja. Hän on tehnyt ja kuvannut lukuisia ohjelmia ja artikkeleita luonto- ja ympäristöaiheista TV:lle, radiolle sekä printtimedialle. Cajander toimii Ympäristötoimittajat ry:n sihteerinä. Myös luontomatkojen vetäminen sekä luontokartoitukset kuuluvat hänen toimialaansa. Aiemmin hän on toiminut opetustehtävissä Helsingin yliopistossa eläintieteen ja ympäristötieteen laitoksilla. Cajander on maa- ja metsätalousministeriön geenivaraneuvottelukunnan jäsen.

Riku Cajander on osallistunut aktiivisesti kansalaisjärjestöjen toimintaan eläinsuojelu- ja ympäristökysymyksissä. Hänen kiinnostuksensa kohteisiin kuuluvat perhospuutarhojen ohella mm. sudet ja muut koiraeläimet, valaat, valokuvaus ja maailmanmusiikki.

Ensimmäinen painos ilmestynyt 2008.