0 tuotetta: 0

ITE rajoilla - Nykykansantaiteen vuosikirja 1

- Seppo Knuuttila (toim)

ITE rajoilla - Nykykansantaiteen vuosikirja 1

ISBN: 978-952-5328-19-6
Julkaisupäivämäärä: 01.01.2002
Ulkoasu: Ritva Kovalainen
Sivumäärä: 104
Koko: 230 x 300 mm
Sidos: Lankanidottu
Kirjastoluokka: 71 ja 70.3
Kielet: suomi

25.00€
Kysy tuotteesta
LOPPUUNMYYTY!

Mitä on ulkopuolinen taide? Entä raaka ja brutaali? Ketkä ovat nykykansaa? Asiantuntijat tarkastelevat taidemaailmojen rakentumista ja nykykansantaidetta meillä äsken löydettynä traditiona.

Nykykansantaiteen katselmus Itse tehty elämä – ITE herätti vuosituhannen vaihteessa laajan kiinnostuksen kansan visuaaliseen luovuuteen. Näyttelyt, konferenssit ja ITE-julkaisut ovat siivittäneet jatkohankkeita: vireillä on keruuta, kartoitusta, tutkimusta, kansainvälisiä yhteisyrityksiä, ITE-museo Kaustiselle ja pysyviä näyttelyitä kaikkialle. Nykykansantaiteen vuosikirja rekisteröi alan tapahtumia, käy, seuraa ja kommentoi sekä kotimaista että kansainvälistä keskustelua, osoittaa rajat ja rikkoo ne.

Suomen kirjataiteen komitea myönsi ITE rajoilla -teokselle keväällä 2003 Kirjavalio-tunnustuksen. Raadin perusteluissa todettiin:

”Aiheensa mukainen it(s)ensä näköinen kirja, jossa ’taiteilijat rakkaudesta’ esiintyvät riemulla vailla rajoja. Runsas, elämyksellinen, värikylläinen, innostava ja lämmin teos. Elämäniloa tartuttava hyvin toteutettu kirja.”

Nelivärikuvitus.

LOPPUUNMYYTY